esr.JPG

Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός «Κάν’ το να ακουστεί» 2024

Διαγωνισμός «Κάν’ το να ακουστεί» 2024

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό «Κάν’ το να ακουστεί» 2024 με θέμα «Η δύναμη της φιλίας». Μέσω της ραδιοφωνικής και μουσικής δημιουργίας τα παιδιά εμπνεύστηκαν και ανέδειξαν τη δύναμη της φιλίας και επεδίωξαν να  ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για την αναγκαιότητα της φιλίας. Παράλληλα ανέπτυξαν πολλαπλές δεξιότητες που αφορούν στην Παιδεία για τα Μέσα, έγιναν κριτικοί ακροατές των μαθητικών έργων από άλλα σχολεία και ασκήθηκαν στην αυτοαξιολόγηση και ετεροαξιολόγηση ραδιοφωνικών μηνυμάτων.

Δημιουργός του ραδιοφωνικού μηνύματος «Μια φιλία σαν καμιά άλλη» είναι η μαθήτρια Μιράντα Φιλή του τμήματος Γ3 (ιδέα, σενάριο, ηχογραφήσεις, επιλογή ήχων, επεξεργασία ήχου, ανάγνωση του χαρακτήρα «Μαγδαληνή», επεξεργασία στο audacity). Τον ρόλο των άλλων δύο εκφωνητών ανέλαβαν οι μαθητές Παναγιώτης Ιωάννου (Γ’4) «Ιάκωβος» και Αγάθη Δημητρίου (Β’6) «Ίριδα». Υπεύθυνη καθηγήτρια η φιλόλογος Μεσημέρη Σκεύη.

09/02/2024 - Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Δημιουργίας Βίντεο Ασφαλούς Διαδικτύου 2023-2024

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ
https://youtu.be/jZ9HfUUoegA

31/05/2021 - Πανελλήνιος Διαγωνισμός: "Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες"

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καταφέραμε  αισίως να αποστείλουμε και φέτος τις συμμετοχές μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό: "Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες". Ευχαριστώ πολύ για την πολυτιμη βοήθεια την Β.Δ. Αντωνία Χατζήκυριάκου και τον συνάδελφο Χρίστο Κυπριανού.  Όλη η ομάδα εργάστηκε με αυταπάρνηση.
 
Αγάθη Μαχλουζαρίδου
Φιλόλογος

Τα αρχεία των ταινιών μας έχουν  αναρτηθεί στο  youtube στους συνδέσμους που ακολουθούν:

  1.     «Μάμμαρι – Μία Ακριτική Κοινότητα»  icon movie

   2.     «Ανεπιθύμητος Επισκέπτης»  icon movie


03/03/2021 - Ερωτηματολόγιο για τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Γονείς/Κηδεμόνες)

Ερωτηματολόγιο για τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες  

Το παρόν ερωτηματολόγιο αποτελεί μέρος μιας έρευνας στα πλαίσια του διαγωνισμού "Η Χημεία για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον". Η έρευνα έχει ως σκοπό την βελτίωση της διαχείρισης των αχρησιμοποίητων φαρμάκων, τη μείωση της σπατάλης τους και την ευαισθητοποίηση και προώθηση της σωστής χρήσης των φαρμάκων.

Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από 2 μέρη. Το 1ο μέρος περιλαμβάνει τα δημογραφικά στοιχεία και το 2ο ερωτήσεις σχετικές με το θέμα της έρευνας.

Παρακαλούμε να απαντήσετε με ειλικρίνεια, καθώς η συμβολή σας στην επιτυχή διεξαγωγή της έρευνας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο, εμπιστευτικό και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά και μόνο στα πλαίσια της στατιστικής ανάλυσης της έρευνας. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι περίπου πέντε λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για τη συμβολή και το χρόνο σας.

Με εκτίμηση

Η ομάδα μαθητών/τριών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό "Η Χημεία για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον".

Παρακαλώ ακολουθείστε  τον πιο κάτω σύνδεσμο για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέχρι την 9/03/2021.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCq8hlweukvNR4hVmr867pXS-A3aAJz4R5cTXNrzyt25W7uw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=003/12/2020 - Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος/Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί»

Το Σχολείο μας συμμετέχει φέτος (2020-2021) στο Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, προϊόν του Ευρωπαϊκού Έργου NEStOR (Networked European School Radio) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και άλλων εταίρων.  Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο είναι ένα ευέλικτο, πολύγλωσσο, σύγχρονο και ελκυστικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τα σχολεία, μέσω του οποίου προωθούνται καινοτόμες προσεγγίσεις μάθησης, παρέχοντας τη δυνατότητα για ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων. Επιπλέον, δημιουργεί ένα πλαίσιο συνεργασίας και αμφίδρομης επικοινωνίας μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, προσφέροντας ευκαιρίες για αλληλεπίδραση. Μέσω του Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί μπορούν να βιώσουν το σχολείο ως έναν συμμετοχικό χώρο έκφρασης και δημιουργικότητας.

Το Σχολείο μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα με τέσσερις εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες από πέντε (5) τμήματα και προγραμματίζονται εκπομπές και ραδιοφωνικά μηνύματα ποικίλου ενδιαφέροντος και θεματολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στη θεματική «Αλληλεγγύη», που είναι ο στόχος του Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος/Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί», που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου.

Ακούστε όλες τις ραδιοφωνικές εκπομπές του σχολείου μας on demand στην ιστοσελίδα του Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου.      http://europeanschoolradio.eu/el/archives/school/589abb0edf4070-55723887


12/11/2020 - Προκήρυξη διαγωνισμού με θέμα "Κύπρος χωρίς δάση".

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί μαθητές, Το σχολείο μας μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος <<Οικολογικά Σχολεία>> προκηρύσσει διαγωνισμό με θέμα: <<Κύπρος χωρίς Δάση>>.
Παρακαλείστε να δημιουργήσετε ένα σενάριο σχετικό με το θέμα. Το καλύτερο σενάριο θα βραβευτεί και θα εικονογραφηθεί.
Το τελικό έργο θα πολλαπλασιαστεί και θα πωληθεί και τα έσοδα θα διατεθούν για το ταμείο πρόνοιας του σχολείου μας.

Θεματικές ενότητες του σεναρίου:
• Οι επιπτώσεις της δραματική μείωση των δασών στο κλίμα της Κύπρου
• Οι επιπτώσεις στους ζωντανούς οργανισμούς λόγω της κλιματικής αλλαγής
• Οι επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της Κύπρου.

Αναμένουμε να ανταποκριθείτε με ενθουσιασμό για την υλοποίηση του σεναρίου.

Από την Ομάδα του Προγράμματος <<Οικολογικά Σχολεία>>.

26/10/2020 - Προκήρυξη Διαγωνισμού Πληροφορικής BEBRAS Γυμνασίου 2020-2021

Κυπριακός  Σύνδεσμος Πληροφορικής ( Κυ.Συ.Π) και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής ΣΥ.ΚΑ.Π.) ανακοινώνουν την προκήρυξη του 11ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Πληροφορικής BEBRAS για Μαθητές Γυμνασίου.

Δείτε την ανακοίνωση της προκήρυξης  και μπορείτε να αρχίσετε τη διαδικασία για συμμετοχή στο διαγωνισμό δημιουργώντας λογαριασμό.

Δείτε τηνεπιστολή έγκρισης από τις Διευθύνσεις Μέσης και Δημοτικής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού.