ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς - 10 χρόνια προσφοράς και δημιουργίας.

10 χρόνια προσφοράς και δημιουργίας

Άνοιξη - τεύχος 2011-2012

Δείτε  εργασίες  των μαθητών (1, 2)μας  που έγιναν στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα δεκάχρονα του σχολείου  μας  στο μάθημα των γαλλικών.

Εργασία στα γαλλικά - Το σχολείο μου

Διαβάστε επίσης την ομιλία της διευθύντριας του σχολείου μας μεταφρασμένη στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Θεατρική παράσταση

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς συμμετείχε για πρώτη φορά στους 23ους αγώνες σχολικού θεάτρου με το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης». Η θεατρική παράσταση παρουσιάστηκε στο κοινό και την κριτική επιτροπή στις 20/3/2012.

Μπορείτε να δείτε την αφίσα, και το πρόγραμμα της παράστασης αλλά και να ξεφυλλίσετε το πιο κάτω φωτογραφικό άλμπουμ που περιέχει στιγμιότηπα από την παράσταση με τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές του έργου.

φωτογραφικό άλμπουμ

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς συμμετείχε, κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2011-2012, στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» και πήρε μέρος στον παγκύπριο διαγωνισμό που προκήρυξε η CYTA σε συνεργασία με τη CYMEPA αποσπώντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του άρθρου και το δεύτερο βραβείο στη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους!

Δείτε την σχετική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, καθώς και την ταινία όπως αυτή έχει αναρτηθεί στο YouTube

Η ομάδα μας, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο, κ. Κάλια Μεσομέρη, απαρτιζόταν από τρία παιδιά, τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γαβριηλίδου Ραφαέλλα, Κωνσταντίνου Ειρήνη και Σερδάρη Νικολέττα, οι οποίες επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για το πρόγραμμα και σαν μικροί νέοι δημοσιογράφοι διεξήγαγαν στο ακέραιο την έρευνά τους με θέμα: «Ανακύκλωση στην κοινότητα Κοκκινοτριμιθιάς: ανάγκη και όχι πολυτέλεια!»

Ξεφυλλίστε ακόμα το φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί για να δείτε μερικές από τις δράσεις των μαθητών μας στα πλαίσια του προγράμματος αυτού.

Ανακύκλωση στην κοινότητα Κοκκινοτριμιθιάς: ανάγκη και όχι πολυτέλεια!

-3ος Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής για Μαθητές Γυμνασίου

Στον 3ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής για μαθητές Γυμνασίου τον οποίο διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο μαθητής του σχολείου μας Θωμά Βασίλης του Β΄2 κατέλαβε ανάμεσα στους μαθητές της Β τάξης της επαρχίας Λευκωσίας την πρώτη θέση και τη δεύτερη θέση Παγκύπρια. Ο Θωμά, μαζί με τους άλλους πρωτεύσαντες έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε camp το οποίο θα διεξαχθεί στη Λευκωσία την περίοδο 19-21 Απριλίου 2012. Όλα τα έξοδα για τη διεξαγωγή του camp και τη φιλοξενία των παιδιών σε ξενοδοχείο θα επωμιστεί ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής.
Επίσης, οι πρωτεύσαντες μαθητές θα βραβευτούν σε τελετή που θα διεξαχθεί περί τα τέλη Ιουνίου 2012.

Με την ευκαιρία αυτή συγχαίρουμε το μαθητή μας για τη διάκρισή του αυτή και του ευχόμαστε ακόμα περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις στο μέλλον.

-Αθλητικές Διακρίσεις 2011-2012

Πολιτιστικό Φεστιβάλ 2012

Οι κλάδοι της Τέχνης και Οικιακής Οικονομίας έλαβαν μέρος στην επίδειξη μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά στα πλαίσια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ 2012 του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η πολιτιστική εκδήλωση διεξάχθηκε στις 21 Ιουνίου 2012 στο Πάρκο Γλυπτών της Πύλης Αμμοχώστου. 

φωτογραφικό άλμπουμ